Zoetermeer – Huize van Oranje mag over belangstelling niet klagen. Vele tientallen mensen bezochten zaterdag Van As Makelaardij om de fraaie brochure te bemachtigen van het nieuwbouwproject. Het project telt 14 appartementen en één penthouse op de hoek van de Oranjelaan en de Eerste Stationsstraat.

Het terras bij het makelaarskantoor tegenover het nieuwbouwproject was al ruim voor de officiële start van de verkoop tjokvol. “We willen de potentiële kopers niet onder druk zetten. Ze kunnen zich op hun gemak oriënteren. Tot 12 september kunnen de mensen zich inschrijven voor het project,” vertelt Anke van As. Namens de projectontwikkelaar Schouten uit Leidschendam had zij mensen uitgenodigd om de brochure op te halen.

“Over de start van de bouw medio volgend jaar maken we ons geen zorgen. Het lijkt, dat het aantal kopers meer dan voldoende is,” meent Michel Zaadhof, hoofd projectontwikkeling van Schouten.
Het complex komt op de plek van het oude Rabokantoor, dat lange tijd gebruikt is als onderkomen voor startende ondernemers. Het pand wordt volgend jaar gesloopt. “Wij verwachten, dat eind 2018 het complex wordt opgeleverd.”
Bij Huize van Oranje heeft de architect Vincent Scholten van ‘Helder’ Architecten zich voor de buitenkant laten inspireren door de omgeving. In het gebouw zie je elementen terugkomen van de monumentale tweekappers aan de Stationsstraat, het monument ‘Nabij’ aan de overkant, de Pelgrimskerk en Van As Makelaardij. Op www.huizevanoranje.nl is het resultaat te zien: aan de kant van de Oranjelaan een fraaie verspringing van de verdiepingen en aan de kant van de Eerste Stationsstraat een pand gewijze opbouw. Alle appartementen beschikken over een privé-parkeerplaats en berging op de begane grond. Extra comfortabel zijn de toevoeging van het domotica-pakket en de alarminstallatie bij oplevering. Met het domotica-pakket kunnen bijvoorbeeld zelfs vanaf een buitenlands vakantieadres verlichting en verwarming op afstand worden bediend. De appartementen hebben een oppervlak van 105 tot 139m2 en zijn voorzien van een balkon of terras. De verkoopprijs is vastgesteld vanaf €314.850,- v.o.n. inclusief een privé-parkeerplek. Het penthouse is heel royaal met 205m2 en maar liefst drie buitenruimtes met een totaaloppervlak van 70m2. Hiervoor is de prijs vastgesteld op €824.850,- v.o.n. inclusief twee privé-parkeerplekken.

Voor elk appartement van het project Huize van Oranje is al een inspiratieplattegrond gemaakt door Studio Jan des Bouvrie. Na aankoop ontvangt iedere koper een uitnodiging voor een persoonlijk styling advies. De bekende binnenhuisarchitect kent het project door en door en kan adviseren op het gebied van indeling en materiaalgebruik.

Bron: streekbladzoetermeer.nl